Ugostiteljski objekti krše mjere

Krše se mjere| Pojačana kontrola policije u Mostaru

Unatoč svim upozorenjima, ugostiteljski objekti ne poštuju mjere
Vijesti / Flash | 18. 10. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su se u Mostaru mogle čuti policijske sirene, a policija je morala intervenirati jer brojni ugostiteljski objekti u gradu, unutač upozorenjima krše epidemioloke mjere i rade izvan dopuštenog vremena.
 
Iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je potvrđeno da su sve sinoćnje akcije bile usmjerene na zatvaranje ugostiteljskih objekata koji su radili izvan dopuštenog radnog vremena.
 
Policija će, poručeno je raditi sve u svojoj nadležnosti kako bi se provodile mjere koje su na snazi.

Podsjetimo, početkom rujna iz MUP-a HNŽ-a je priopćeno kako policija ne može kontrolirati nošenje zaštitnih maski, kontrolirati okupljanja broja ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, svadbenim salonima, sportskim natjecanjima, jer to rade inspekcijske službe. Ali MUP može pojačati kontrolu rada ugostiteljskih objekata i pružiti podršku inspekciji.
 
Kako su tada podsjetili, obveze policije su propisane u članku IX. točka 2. Naredbe: „poduzimaju mjere iz svoje mjerodavnosti kao potpora inspekcijskim službama, a u cilju kontrole provođenja naređenih mjera i sprječavanja širenja COVID-19 na području svoje jurisdikcije“.

''Važno je napomenuti da ovo Ministarstvo u okviru preporuka i zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, u skladu sa svojim nadležnostima radi suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, samostalno planira i poduzima određene akcije. Nadležne policijske stanice i ispostave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu počevši od 10. lipnja 2020. godine pa sve do danas, uspješno provode akciju usmjerenu na sprječavanje širenja epidemije koronavirusa kroz pojačanu kontrolu rada ugostiteljskih objekata na području naše Županije'', priopćeno je tada.

Kopirati
Drag cursor here to close