Stanje na cestama

Vozači oprez - Ceste okovane snijegom

Pojačan oprez na području Cazina, Bihaća, B.Petrovca i Drvara zbog snijega
Vijesti / Flash | 18. 01. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na širem području Cazina, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Drvara pada slabiji snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na cestama: Priluka-Glamoč, Šuica-Livno-Kamensko, Konjic-Drežnica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolnik je mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura skreće se pozornost na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Danas do 15 sati zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Oštrik na magistralnoj cesti Jošanica-Rajlovac, vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close