Kontrola

Pojačan nadzor osoba kojim je izrečena mjera izolacije

Svi koji ne poštuju izrečene mjere izolacije mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom do godinu dana ili novčanom od 2.000 do 10.000 KM.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 15:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona tijekom jučerašnjeg dana su izvršili obilazak 300 osoba kojima je izrečena mjera izolacije.

Uprava policije MUP-a TK, pored redovnih poslova i zadataka započela je s operativnim provjerama na terenu, u cilju nadzora i kontrole osoba kojima su prema zakonskoj proceduri izrečene mjere kućne izolacije.

''Policijski službenici kontinuirano vrše obilazak osoba kojima je izrečena mjera izolacije, a u slučaju nepoštivanja navedenih mjera obavještava kantonalni i općinski Krizni stožer radi poduzimanja daljih mjera. Apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno i u skladu sa Zakonom izrečenim mjerama i preporukama Kriznih stožera, kako bi na taj način dali svoj doprinos u sprečavanju nastanka i suzbijanja širenja zaraznih bolesti - rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Na području Tuzlanskog kantona 615 osoba je pod zdravstvenim nadzorom, u kućnoj izolaciji. Svi koji ne poštuju izrečene mjere izolacije mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom do godinu dana ili novčanom od 2.000 do 10.000 KM.

kontrolu i obilazak osoba za koja je nadležni sanitarni inspektor donio Rješenje o zabrani kretanja odnosno stavljanja u kućnu izolaciju i pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana vrše i Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom vršenja kontrole, policijski službenici upozoravaju osobe na njihovu obavezu odgovornog i savjesnog ponašanja u smislu poštivanja zabrane kretanja, kao i drugih preporuka koje su im naložene, prvenstveno u cilju zaštite vlastitog zdravlja ali i zdravlja društva u cjelini.

Osobama za koje se izvršenim kontrolama i nadzorom utvrdi da krše izrečene mjere kućne izolacije, kao i druge preporuke naložene od zdravstvenih ustanova, bit će izdani prekršajni nalozi a u slučajevima postojanja elemenata kaznenog djela, u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Zeničko-dobojskog kantona bit će poduzimane aktivnosti na utvrđivanju kaznene odgovornosti osoba koje su prekršile izrečene mjere i nisu postupala u skladu s istim, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close