Podržani principi Prijedloga zakona

Podržani principi Prijedloga - Hoće li se mijenjati Kaznenog zakon BiH?

Sjednica Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH)
Vijesti / Flash | 25. 05. 2021. u 12:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 20. sjednici Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o izmjeni Kaznenog zakona BiH, čiji je predlagač  izaslanik Denis Zvizdić.

Komisija po drugi put nije utvrdila usuglašenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH, niti je podržala principe za - Prijedlog zakona o Visokom tužiteljskom vijeću BiH i kao ni za Prijedlog zakona o Uredu disciplinskog tužitelja BiH, te za Prijedlog zakona o Visokom sudskom vijeću BiH, čiji su predlagači izaslanici iz Kluba Demokratske fronte.

S dnevnog reda današnje sjednice Komisije skinut je Nacrt izmjena i dopuna Poslovnika Zastupničkom doma, koji je sačinio Ured tajnika Ustavnopravne komisije u suradnji sa Zakonodavno-pravnim sektorom Tajništva PSBiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radi odsustva predlagača, s dnevnog reda sjednice skinuta je inicijativa Agencije za ravnopravnost spolova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice Ustavnopravne komisije Doma naroda, Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma, Komisije za ravnopravnost spolova Zastupničkog doma i Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, a u vezi s provođenjem Preporuka 12 (a) iz zaključnih zapažanja UN-ovog Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW) na VI. Periodični izvještaj BiH o provođenju preporuka CEDAW, čiji je podnositelj Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH - Agencija za ravnopravnost spolova BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close