Okupili se

Podrška Osmici u Sarajevu, građani ispred Tužiteljstva BiH

Policija prosvjednicima ne dozvoljava da priđu ulazu Tužiteljstva BiH, već oni stoje iza rampe koja je uz ulicu.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani su se okupili ispred Tužiteljstva BiH, pravosudne institucije u koju je jutros predan Osman Mehmedagić, ravnatelj Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), a kako bi prosvjedovali zbog njegovog jučerašnjeg uhićenja. Podršku je odlučio dati i Fikret Prevljak, predsjednik Županijskog odbora SDA, prenosi N1.

Ispred Tužiteljstva se, osim grupe građana koji izražavaju nezadovoljstvo, nalaze i jake policijske snage koje će osiguravati ovo prosvjedno okupljanje.

Policija prosvjednicima ne dozvoljava da priđu ulazu Tužiteljstva BiH, već oni stoje iza rampe koja je uz ulicu.

Trenutno promet nije blokiran jer je i manji broj građana ispred ove pravosudne institucije, ali kako javlja N1, oni i dalje pristižu.

Podsjetimo, Osmana Mehmedagića je jučer uhitila sarajevska policija nakon čega je noć proveo u pritvorskoj jedinici MUP-a KS, a jutros rano je predan u nadležnost Tužiteljstva BiH koje će odlučiti o daljim mjerama.

Uhićen je po nalogu Tužiteljstva BiH koje provodi istragu u vezi afere ''Diploma''. U okviru istrage se nastoji utvrditi validnost diplome koju je Osmanagić stekao na Američkom univerzitetu u Tuzli iako tamo, kako se sumnja, nikada nije bio student.

Denis Prcić, vlasnik je ovog univerziteta -te je i on nedavno uhićen i nalazi se u pritvoru.

Mehmedagić se tereti i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu. S tim u vezi, jučer je u njegovoj kući policija obavila očevid kako bi se utvrdila njena vrijednost.

Kopirati
Drag cursor here to close