Podrška BiH na njenom europskom putu

Dvojica od trojice s Danielssonom

Članovi Predsjedništva BiH su podsjetili glavnog direktora Danielssona na opredjeljenje Predsjedništva BiH za postizanje punopravnog članstva BiH u EU, koje je potvrđeno usvajanjem Izjave o integraciji u EU na prvoj redovnoj sjednici Predsjedništva B
Vijesti / Flash | 07. 05. 2019. u 22:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Danielsson s Komšićem i Džaferovićem

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su Christiana Danielssona, glavnog direktora Izaslanstva Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju.  

Članovi Predsjedništva BiH su podsjetili glavnog direktora Danielssona na opredjeljenje Predsjedništva BiH za postizanje punopravnog članstva BiH u EU, koje je potvrđeno usvajanjem Izjave o integraciji u EU na prvoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH. 

Danielsson je kazao da Predsjedništvo BiH ima suštinsku ulogu na putu BiH k EU, istaknuvši da je zajednička posjeta članova Predsjedništva BiH Bruxellesu u siječnju ove godine odaslala jasnu i pozitivnu poruku, a vrlo brzo donesene mjere, poput odluke o romingu, koje su poduzete nakon sastanka s članovima Europske komisije (EK) i Europskim vijećem govore o značaju institucije Predsjedništva BiH. 

Danielsson je istaknuo podršku BiH na njenom europskom putu, naglasivši namjeru EK da do kraja svibnja ove godine izađe s Mišljenjem na dostavljene odgovore Upitnika EK. 

Članovi Predsjedništva BiH su dobili uvjerenje glavnog direktora da će to Mišljenje isključivo sadržavati standarde koji važe u zemljama punopravnim članicama EU. 

Na kraju sastanka Danielsson je informirao članove Predsjedništva BiH da će u sklopu Trećeg summita Europske banke za regionalni razvoj, koji se održava u Sarajevu, na jednom od panela s vrlo snažno zauzeti i pozvati investitore da povećaju svoja ulaganja u bh. ekonomiju. 

Sastanku je uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika prisustvovala savjetnica Ana Trišić – Babić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close