Sarajevo

Podignuta optužnica protiv uposlenika GPBiH za korupciju

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stava 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 16:02 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Kenana Nikontovića, rođenog 1984. godine u Zenici, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je 13.07.2019. godine na MGP Brod, radeći kao ovlaštena službena osoba Granične policije BiH, raspoređen na radno mjesto policajac za graničnu kontrolu u Jedinici GP BiH Brod, obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, u cilju sticanja nezakonite koristi, zahtjevao i primio dar, da u okviru svojih ovlaštenja, izvrši radnju koju je bio dužan izvršiti.

U optužnici se navodi da je optuženi navedenog dana, prilikom kontrole putnih isprava od putnika/supružnika iz Nizozemske, zahtijevao i primio dar kako bi im dozvolio prelazak državne ganice, iako je, nakon obavljenih graničnih provjera, bio svjestan da isti ispunjavaju uvjete za zakonit ulazak na teritorij Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stava 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close