Jugomir Marčetić

Podignuta optužnica protiv pripadnika vojske RS koji je ubio 20 bošnjačkih civila

Precizira se da je u ljeto 1992. godine u mjestu Zecovima tada 24-godišnji Marčetić sudjelovao u napadu kada je tijekom operacije i nakon nje ubijeno najmanje 150 osoba.
Vijesti / Flash | 31. 12. 2019. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je u utorak optužnicu protiv Jugomira Marčetića, nekadašnjeg pripadnika vojske Republike Srpske, zbog ratnih zločina počinjenih nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Prijedora, uključujući likvidaciju 20 bošnjačkih civila.

Kako je priopćeno, tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine optužio je Marčetića da je za vrijeme širokog i sustavnog napada vojske Republike Srpske (VSR), policije i paravojnih formacija na civilno stanovništvo bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Prijedora i okolice kao pripadnik VRS- sudjelovao u napadu i postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava, prenosi Hina.

Precizira se da je u ljeto 1992. godine u mjestu Zecovima tada 24-godišnji Marčetić sudjelovao u napadu kada je tijekom operacije i nakon nje ubijeno najmanje 150 osoba. Gotovo cjelokupno stanovništvo protjerano je i zatočeno u zloglasnim prijedorskim logorima Omarska, Keraterm i Trnopolje.

Kopirati
Drag cursor here to close