Zlouporaba položaja

Podignuta optužnica protiv ministra Cikotića

Selmo Cikotić je, u svojstvu ministra obrane BiH, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, potpisivao štetne ugovore o prodaji viškova oružja i municije hrvatskoj kompaniji ''Scout''.
Vijesti / Flash | 25. 11. 2021. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Selme Cikotića (SDA), saznaje Istraga.ba.

Ministar sigurnosti BiH je optužen da je zloupotrijebio položaj i ovlaštenja tijekom svog mandata na poziciji ministra obrane BiH.

Optužnica je dostavljena Sudu BiH u srijedu, neslužbeno je potvrđeno pomenutom portalu.

Prema informacijama Istrage, Selmo Cikotić je, u svojstvu ministra obrane BiH, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, potpisivao štetne ugovore o prodaji viškova oružja i municije hrvatskoj kompaniji ''Scout''.

Tijekom istrage policijske i pravosudne institucije su, kako piše u tekstu, sumnjale da je na taj način proračun BiH oštećen za oko šest milijuna maraka.

Cikotić je, objavljivali su mediji ranije, bez suglasnosti Predsjedništva BiH potpisivao odluke o prodaji viška naoružanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u ožujku prošle godine je izuzela dokumentaciju iz Ministarstva obrane koja se odnosila na prodaju viškova naoružanja i municije, podsjeća "Istraga".

Kopirati
Drag cursor here to close