Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv dvije sobe za međunarodno krijumčarenje oružja

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
Vijesti / Flash | 17. 01. 2020. u 08:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Ilustracija

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstvo BiH podigao je optužnicu protiv Alena Hrvatovića (1979.) i Admira Salihovića (1979.) iz Tuzle, državljana BiH.

Optuženi se terete da su od početka 2019. godine do 18. veljače, optuženi Hrvatović kao organizator i rukovodiitelj grupe za neovlašteni promet oružjem, a drugooptuženi te druge njima poznate osobe kao pripadnici organizovane skupine, s ciljem stjecanja protuvpravne imovinske koristi, vršili međunarodno krijumčarenja veće količine ručnih bombi, automatskih pušaka, pištolja, te drugih vrsta oružja i municije iz BiH prema Njemačkoj i Nizozemskoj.

U optužnici se navodi da su oružje, municija i vojna oprema otkriveni i zaplijenjeni u Dresdenu, na području SR Njemačke, a pretresom motornog vozila marke “Mercedes”, bh. registarskih oznaka, pronađeno je 95 ručnih bombi i maketa ručne bombe, četiri poluautomatske puške, osam pištolja, kao i značajna količina municije raznih kalibara i vojne opreme koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ-a BiH. 

Tužiteljstvo BiH je ostvarilo značajnu suradnju s partnerskim agencijama SR Njemačke. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close