Osigurana sredstva

Tomislavgrad: Počinje isplata šteta prouzrokovanih snježnim oborinama

''Za ovu namjenu osigurano je 141 tisuća marka, s tim da općina Tomislavgrad sudjeluje s 30 tisuća maraka, Hercegbosanska županija s 41 tisuću maraka, a Federalni zavod civilne zaštite za saniranje štete sudjeluje sa 70 tisuća maraka''
Vijesti / Flash | 10. 02. 2020. u 16:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad je počela s isplatom novčanih sredstava fizičkim i pravnim osobama  koje su prijavile i kod koga je potvrđena materijalna šteta nastala usljed velikih snježnih oborina koje je zahvatilo tu općinu u razdoblju od 15. prosinca 2018. godine do 24. siječnja 2019. godine.

Po riječima pomoćnika načelnika općine za Civilnu zaštitu Joze Jakića, korisnici novčanih sredstava u prostorije općine trebaju dostaviti potvrdu o broju računa na koji će se izvršiti uplata novčane pomoći za saniranje nastalih šteta.

''Za ovu namjenu osigurano je 141 tisuća marka, s tim da općina Tomislavgrad sudjeluje s 30 tisuća maraka, Hercegbosanska županija s 41 tisuću maraka, a Federalni zavod civilne zaštite za saniranje štete sudjeluje sa 70 tisuća maraka''- objasnio je Jakić.

Inače, Povjerenstvo za procjenu šteta općine Tomislavgrad zaprimilo je oko sedamdeset prijava za procjenu materijalne štete nastale uslijed spomenutog snježnog nevremena.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite u siječnju prošle godine donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode. 

Kopirati
Drag cursor here to close