Mostar

Sastanak Čovića i Várhelya: Ubrzati europski put Bosne i Hercegovine, stabilizacija nužna

Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama Izbornog zakona, a također su razgovarali o socio-ekonomskom oporavku
Vijesti / Flash | 25. 11. 2021. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak je na radnom sastanku održanom u Mostaru ugostio europskog povjerenika za susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija s kojim je, među ostalim, razgovarao o europskom putu BiH i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta.

Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama Izbornog zakona, a također su razgovarali o socio-ekonomskom oporavku, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je povjerenika upoznao s trenutnom političkom situacijom, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet. Kazao je kako je nužno dovršiti proces do kraja neizborne 2021. godine, unutar kojeg je potrebno osigurati potpunu jednakost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i implementirati načela jednakosti i nediskriminacije.

Foto: Bljesak.info / Počeo sastanak Čovića i Várhelya

Iznova je kazao kako rješenja koja su ponudili hrvatski predstavnici implementiraju i presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

Istaknuo je važnim ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u Europskoj uniji te osobito naglasio važnost žurne stabilizacije političkog dijaloga.

"Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja", istaknuo je Čović prilikom razgovora, naglašavajući kako su daljnji iskoraci na tom putu prijeko važni i potrebni, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close