Ponovljeno suđenje

Počelo četvrto suđenje za ''Vranicu''

Riječ je o četvrtom, ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud F BiH poništio treću oslobađajuću presudu.
Vijesti / Flash | 13. 02. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni se optužnicom, koja je izmijenjena u odnosu na prvooptuženog Željka Džidića, koji se u bijegu nalazi od 2011.godine, a koju je pročitala tužiteljica Tužiteljstva HNŽ, Maja Ćišić, terete za ratni zločin počinjen nad civilima i ratnim zarobljenicima iz zgrade „Vranica“ u kojoj je bilo smješteno zapovjedništvo Četvrtog korpusa Armije R BiH.

Riječ je osuđenju za ubojstvo  13 pripadnika Armije RBiH čiji su posmrtni ostaci, njih desetorice, pronađeni 2007.godine, dok se za tijelima trojice još traga.

Riječ je o četvrtom, ponovljenom suđenju, nakon što je Vrhovni sud F BiH poništio treću oslobađajuću presudu.

Optuženi Aničić nije želio iznositi obranu, a Škutor je ustvrdio da je, kada je o njemu riječ, došlo do zamjene identiteta, dok je Poznić istakao da će se braniti šutnjom.

Suđenju su nazočili brojni članovi obitelji žrtava iz Vranice, a prvi svjedok koji je saslušan bio je Emir Ćatić. On je iz stana doveden u zgradu Mašinskog fakulteta, gdje je prepoznao zarobljene vojnike Armije R BiH. 

Predstavnica obitelji ubijenih iz ''Vranice'', Azra Penava samo je kratko navela da ima puno povjerenje u novo Sudsko vijeće.

Suđenje se nastavlja u petak, 16. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close