Sarajevo

Slučaj Memić: 'Kopa' se dokumentacija na Hitnoj

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužiteljstvo BiH.
Vijesti / Flash | 24. 02. 2021. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva BiH vrše se pretresi objekata i dokumentacije JU Hitna pomoć Sarajevo u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Dženana Memića, navodi se iz Tužiteljstva BIH. 

Po nalogu postupajućeg tužitelja, uz naredbu Suda BiH policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu –SIPA, uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužiteljstvo BiH.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima, a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, navedeno je u priopćenju. 

Istodobno, Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića", obratio se novinaru Avdi Avdiću povodom istrage Tužiteljstva BiH vezano za slučajeve Dženan Memić i David Dragičević te mu poručio kako obitelji i građani očekuju da konačno prestane ometati istragu u ovim predmetima.

Optužio ga je za ''bezosjećajni i primitivan način ophođenja prema obiteljima Memić i Dragičević''

S druge strane, pokrenuta je peticija za preuzimanje slučaja Dragičević od Okružnog javnog Tužiteljstva Banja Luka i premještanje na Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close