Srećom

Po jakom nevremenu u dubrovačkom akvatoriju spašen ronilac

Vijesti / Flash | 12. 09. 2017. u 13:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po iznimno jakom nevremenu na području Konavala u dubrovačkom akvatoriju, u ponedjeljak kasno navečer spašen je 36-godišnji ronilac, hrvatski državljanin, priopćeno je u utorak iz hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o nestanku ronioca, N. J. (1981.) stigla je oko 21,15 sati je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Prema izjavi supruge, 36-godišnjak je krenuo roniti bez boca u području ispod konavoskih stijena.

S obzirom da je već bila noć, a na moru su vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka je pokrenula koordiniranu potražno – spasilačku akciju spašavanja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, dubrovačkom Pomorskom policijom, Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle (JVP). Uz pomorsku potragu, istovremeno se krenulo i u kopneno traganje za nestalim.

Oko 21,30 sati pripradnici HGSS-a su uočili nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stjena, koji zbog visokih valova i jakih udara vjetra nije mogao isplivati na obalu te mu je bačen kolut za spašavanje.

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale, što je uspješno izvedeno u 23,15 sati, kada je 36-godišnji N. J. bez vidljivih ozljeda predan na pregled djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close