Potvrda iz Bruxellesa

Plenković: Želim biti predsjednik HDZ-a

Vijesti / Flash | 20. 06. 2016. u 18:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, sada je sve izvjesnije, broji možda i posljednje sate na čelu stranke, a sve su glasnije najave da bi njegov nasljednik mogao postati Andrej Plenković.

Neslužbeno doznajemo da je hrvatski zastupnik u Europskome parlamentu već pristao postati novi predsjednik stranke, a službenu potvrdu svoje kandidature, za koju navodno ima podršku županijskih stranačkih organizacija,Plenković je dao u središnjem Dnevniku HRT-a.

''U novim okolnostima, kad nije uspjelo preslagivanje, smatram da u nove izbore trebamo ići osvježeni. Spreman sam preuzeti odgovornost ako se raspišu izbori'', rekao je Plenković za HRT i priznao da ne zna zašto je odgođena sjednica Predsjedništva HDZ-a.

''Stvarno ne znam, to je Karamarkova odluka'', dodao je.

Plenković je objasnio zašto se nije kandidirao na proteklim nedavnim izborima u HDZ-u.

''Bili smo relativni pobjednik izbora, stranka je uspjela formirati vlast i tada sam smatrao da je Vladi potrebna stabilnost'', rekao je Plenković.

O datumu izbora u HDZ-u europarlamentarac nije htio govoriti, samo je spomenuo da se treba hitno reagirati jer je 'situacija krizna', javlja Jutarnji list.

''Pozivam Karamarka da bude politički odgovoran, trebamo djelovati brzo, organizirati izbore po načelu 'jedan član, jedan glas' i okrenuti se novim parlamentarnim izborima u rujnu. Ja živim desni centar svaki dan, smatram da stranka ima mogućnost profilirati se i vjerujem da cijela jedna generacija mladih ljudi sigurno može dati svoj obol u budućnosti. Iskreno, žao mi je što je pokušaj preslagivanja propao, ali moramo podvući crtu i vidjeti kako možemo povratiti povjerenje birača'', zaključio je Plenković.

Inače, HDZ-ovo Predsjedništvo trebalo je u ponedjeljak u 18 sati zasjedati u središnici stranke na Trgu žrtava fašizma, no sjednica je bez objašnjenja odgođena za utorak u 11 sati. Na toj se sjednici očekuje rasprava o propalom preslagivanju za koje je šef stranke Karamarko dobio mandat.

Prema informacijama koje je HRT objavio u središnjem Dnevniku, Karamarko će u utorak u 10 održati konferenciju za novinare, na kojoj bi navodno trebao objaviti da podnosi ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Nedugo nakon Plenkovićeva istupa u Dnevniku HRT-a, stigla mu je podrška od kolege iz Europskog parlamenta Davora Ive Stiera.

'Podržavam Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i s njim ću raditi na razvoju HDZ-a u smjeru moderne demokršćanske stranke', napisao je Stier na svojem profilu na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close