Poruka

Pismo u Dortmundu: Poznati u Njemačkoj će biti na listi za odstrjel

Vijesti / Flash | 12. 04. 2017. u 09:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istragu oko bombaškog napada preuzelo je njemačko Državno tužiteljstvo, a mediji javljaju kako istraga ide u svim smjerovima pa se istražuje i povezanost s islamistima.

Podsjetimo, policija u Dortmundu pronašla je pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borussije i zasad polazi od pretpostavke da se ne radi o terorističkom napadu, priopćila je u utorak navečer državna tužiteljica.

"U blizini napada na autobus igrača Borussije pronađeno je pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad", rekla je Sandra Luecke na konferenciji za novinare.

U interesu istrage odbila je iznijeti pojedinosti sadržaja pisma.

No, pojedini njemački mediji objavili su sadržaj pisma koje je pronađeno u blizini mjesta napada. Kako navodi dnevnik Süddeutsche Zeitung te servisi WDR i NDR, pismo započinje rečenicom "U ime Allaha, dobrostivog i nemilosrdnog", a u njemu se navodno govori o odmazdi za sudjelovanje njemačkih zračnih snaga u akcijama protiv tzv. Islamske države u Siriji.

U pismu se također prijeti novim napadima ako Njemačka ne prestane sudjelovati u napadima protiv džihadista u Siriji te se upozorava da će "poznate osobe u Njemačkoj i dalje ostati na listi za odstrjel".

Autentičnost pisma još se istražuje te nije isključeno da je ono ostavljeno na mjestu napada kako bi se istražitelje navelo na krivi trag.

Prije Luecke je predsjednik policijske uprave Dortmunda Gregor Lange rekao kako se radi o ciljanom napadu na igrače Dortmunda.

''Radi se o ciljanom napadu na Borussiju. Trenutno se vodi istraga zbog pokušaja ubistva'', rekao je Lange.

Još jednom je napomenuo kako se zasad ne polazi od toga da bi se moglo raditi o terorističkom napadu.

Lange je potvrdio da su u blizini autobusa u trenutku skretanja iz prilaza hotelu kojem se nalazila momčad aktivirane tri eksplozivne naprave. Obrambeni igrač Dortmunda Marc Bartra je tom prilikom ozlijeđen a iako se isprva govorilo o lakšoj ozljedi, tijekom večeri je potvrđeno da je ozljeda teže naravi te mu je još sinoć operirana slomljena kost u šaci.

Kopirati
Drag cursor here to close