Pokrenuta istraga

Pilot u Novom Meksiku primijetio NLO

Pilot putničkog zrakoplova American Airlinesa protekle je nedjelje prijavio da je ugledao nepoznati cilindrični predmet koji vrlo brzo krstari nebom, a nema ga na radaru.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2021. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Airbus A320 kompanije American Airlines na letu 2292 iz Cincinnatija prema Phoenixu, prošle nedjelje, 21. veljače, našao se na putu neidentificiranom letećem objektu na nebu iznad Novog Meksika.

Pilot ovog zrakoplova prijavio je kontroli zračne plovidbe da je primijetio "dug cilindrični predmet koji izgleda gotovo kao krstareća raketa" kako je proletio izravno iznad njih velikom brzinom. Pilot je upitao kontrolore imaju li ikakvu letjelicu na radaru, a oni su potvrdili kako ništa u blizini ovog zrakoplova na radaru nije primijećeno.

Kasnije je ovaj slučaj i službeno prijavljen nadležnima, a slučaj NLO-a iznad Novog Meksika službeno su potvrdili iz American Airlinesa, Federalne agencije za avijaciju te u konačnici – iz FBI-ja, koji je pokrenuo istragu.

Naime, nitko ne zna o kakvom bi se letećem objektu moglo raditi, budući da je jedini zrakoplov kojem se putanja križala s letom 2292 tuda prošao čak devet minuta ranije.

Dodatno, bio je to maleni Learjet 60 udaljen oko 13 kilometara i s vertikalnom separacijom od čak 1,5 kilometara od Airbusa, pa je malo vjerojatno da bi ga piloti protumačili kao neuobičajen prizor.

Dakako, već postoji nekoliko teorija o tome što su piloti leta 2292 zaista vidjeli. Ako nije riječ o drugom zrakoplovu, moguće je da se zaista radilo o kakvoj tajanstvenoj testnoj letjelici ili raketi.

Naime, u 650 kilometara od mjesta gdje je ovaj neidentificirani leteći objekt primijećen nalazi se testni poligon za rakete Američke vojske (White Sands Missile Range), pa su neki posumnjali da je riječ o kakvom njihovom projektilu. Ovaj poligon smatra se rodnim mjestom američkog svemirskog programa, gdje su testirane brojne rakete i nuklearni projektili, javlja Bug.

No, ta špekulacija pokazala se netočnom. U vrijeme spornog događaja nije bila postavljena službena NOTAM obavijest pilotima, niti je bila aktivirana zona zabrane leta, pa je očito kako u tim trenucima nikakvog testiranja iz kojeg bi raketa mogla "pobjeći" nije bilo. FBI i FAA za medije su potvrdili tek da trenutačno istražuju ovaj slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close