Hrvatska

Petrov opet postavlja rokove HDZ-u i SDP-u

Vijesti / Flash | 12. 09. 2016. u 06:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je HDZ-u i SDP-u, u ponedjeljak nakon objave neslužbenih izbornih rezultata, da im počinje teći rok od pet dana da se izjasne o jamstvima koje je Most zatražio u zamjenu za potporu novoj hrvatskoj Vladi, istaknuvši kako je to tek pet posto od onoga što su te stranke obećavale svojim biračima.

"Jamstva su pet posto onoga što su oni obećavali svojim biračima, odnosno samo pet posto onoga što se uistinu treba uraditi. Ako doista drže do građana, do sebe i do države nadam se da ćemo postići u tome dogovor, da ćemo također postići dogovor i oko krupnih reformi koje Hrvatskoj trebaju, a za koje su već jednom dali svoju suglasnost. Hrvatska ima pravo nadati se boljoj budućnosti", poručio je Petrov iz izbornog stožera Mosta.

Od ovog trenutka, kazao je, teče rok od pet dana. "Nećemo se cjenkati ni s jamstvima niti s povjerenjem građana. Ako im je stalo do državnih interesa i ravnopravnosti građana onda to mogu pokazati svojim djelima, a ne riječima kroz sva jamstva koja smo zatražili. Nama je stalo jer tako vidimo svoju zemlju i od toga nećemo odstati", rekao je.

Jamstva, kaže, jamče da će Hrvatska biti korak bliže uređenoj, demokratskoj pravednijoj državi koja ima pravo na budućnost. "Oni koji pristaju na sve njih mogu očekivati našu podršku", kazao je.

SDP-u i HDZ-u je poručio da si uzmu tjedan dana, da se "ispreslože kako god mogu da to ne bi radili usred mandata".

"Ako im je ovo što tražimo teško i ako nas mogu zaobići neka to naprave odmah", poručio im je dodavši da se Most za reforme može boriti i iz saborskih klupa. "A, ako pristanu to je nama zalog za povjerenje da su spremni proći kroz mukotrpan proces reformi i promjena koje nasušno trebaju Hrvatskoj", naglasio je lider Mosta.

Petrov je zahvalio na povjerenju svima koji su im dali svoj glas obećavši da će se truditi da javni interes bude ispred svega drugoga.

Posebno je pozvao mlade da se uključe u borbu za hrvatsku budućnost.

"Nisu svi isti i nemojte otići, a da ni ne pokušate. Tada su oni pobjedili, a netko će se trebati boriti. Radi vaše hrabrosti nazvat će vas ekstremistima, diletantima i amaterima, ali tada se ne brinite. Trebate znati, pobijedili ste jer da vas hvale ja bih se zabrinuo", rekao je Petrov.

Hrvatska, uvjeren je, može i mora biti bolja."Politika može biti bolja, ali ona treba vas koji razmišljate kada polazi koji vlak ili avion za put prema negdje drugdje. Bez vas Hrvatska će biti osuđena na svoju prošlost", poručio je Petrov mladima.

Kopirati
Drag cursor here to close