Prmješaj

Samohrane majke zaposlene u institucijama RS kažnjene zbog podrške grupi Pravda za Davida

Stanivuković je na konferenciji za novinare, održanoj u blizini zgrade Vlade RS, kazao da su sva rješenja nezakonita i da nitko ne može građanima zabraniti slobodu mišljenja i ispoljavanja svojih stavova u slobodno vrijeme.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2018. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbornik u Skupštini Banja Luke Draško Stanivuković pozvao je ministre u Vladi Republike Srpske i direktore javnih ustanova da povuku svoja rješenja o premještanju na druga radna mjesta samohranim majkama, koje su kažnjene samo zato što su odlazile na skupove grupe "Pravda za Davida" na banjalučkom Trgu Krajine.

Stanivuković je na konferenciji za novinare, održanoj u blizini zgrade Vlade RS, kazao da su sva rješenja nezakonita i da nitko ne može građanima zabraniti slobodu mišljenja i ispoljavanja svojih stavova u slobodno vrijeme.

Miladinka Tomičić, zaposlena u MUP RS, navela je da joj je 16. listopada uručeno rješenje o premještaju na radno mjesto u Policijskoj upravi Prijedor zbog, kako je navedeno, očekivanog povećanja obima posla.

"Tomić je jedna od 15-tak radnica, samohranih majki koje su do sada sankcionirane zbog podrške grupi Pravda za Davida", rekao je Stanivuković.

Tomičić je navela da je rješenje o premještaju na novo radno mesto u Prijedor potpuno nezakonito, da se žalila nadležnim institucijama, ali da još nije dobila nikakakv odgovor.

Prema njezinim rečima, rješenja o premještaju dobila je još jedna radnica MUP RS, kao i trojica policajaca. Svi oni su dolazili na skupove "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Rješenje o premještaju iz Banja Luke u Doboj dobila je i Brankica Stupar, samohrana majka dvije djevojčice, zaposlena u Zavodu za statistiku RS, kao i Aleksandra Vranješ, službenica u Ministarstvu prosvjete RS, čije je novo radno mesto u Gradiški. Sva ova rješenja izdata su posle izbora 7. listopada.

Posle konferencije za novinare policija je legitimirala Stanivuković i Tomičić i ostale koji su prisustvovali konferenciji za novinare.

Protiv Stanivukovića je podnijeta prekršajna prijava, jer je, kako tvrdi policija, organizirao protestni skup na manjoj udaljenosti od 50 metara od zgrade Vlade RS.

Od 26. ožujka se na Trgu Krajine svako večer održavaju skupovi "Pravda za Davida", na kojima se traži otkrivanje ubojica i nalogodavaca ubojstva 21-godišjeg mladića Davida Dragičevića.

On je nestao u noći 18. ožujka,a njegovo tijelo pronadjeno je 24. ožujka na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt "slučajna", a Tužiteljstvo je kasnije slučaj karakterizirala kao ubojstvo.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Kopirati
Drag cursor here to close