Prljavo s prljavim

Pet osoba pod istragom zbog prljavog posla sa smećem u Mostaru

Tužiteljstvo HNŽ-a još uvijek čeka rezultate analize mulja iz postrojenja pročistača, a pod istragom je i medicinski otpad.
Vijesti / Flash | 04. 07. 2019. u 13:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko neretvanske županije na osnovu dosadašnjih dokaza naložilo je istragu protiv osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti onečišćenja okoliša.

Kako doznaje portal Bljesak.info, radi se za sada o pet osoba, a Tužiteljstvo HNŽ-a još uvijek čeka rezultate analize mulja iz postrojenja pročistača.

Iako se zbog istrage ne može doći do imena, podsjećamo, mreža nevladinih udruga podnijela je kaznene prijave protiv pet osoba koje ''potpišu i sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti''

''Prijave smo podnijeli protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, načelnika Odjela za financije Izeta Šahovića, načelnika Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Omera Pajića, šefa Službe za komunalne poslove i okoliš Stjepana Šaravanje i direktora JP Komunalno Esada Pobrića. To su osobe koje potpišu i koje sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti'', rekao je to ranije Marin Bago, ispred Udruge Futura, za Bljesak.info.

Gradske vlasti su odbile optužbe govoreći kako je riječ o nekim političkim podmetanjima, a zanimljivo je da je nedavno prvi čovjek mostarskih komunalnih poslova Pajić zatražio premještaj na drugo radno mjesto. Kako je potvrdio portalu Bljesak.info, učinio je to iz osobnih razloga.

Foto: Bljesak.info / Da je barem više cvijeća....

Afera s mostarskim smećem, koja je krenula nakon što su se pojavile sumnje da se u otpadu s pročistača, pored dokazanih teških metala, krije i opasni piralen, nastavljena je blokadom deponije na Uborku što je izazvalo gomilanje smeća na mostarskim ulicama.

Smeće se, nakon što je deponija bila blokirana 11 dana, još uvijek nije očistilo iz pojedinih mostarskih naselja jer njegovo odlaganje, kako kažu odgovorni, usporavaju građani koji zahtijevaju selekciju, kvar na postrojenju ali i inapekcije koje su naložile strožu kontrolu deponiranja.

S druge strane, priča o piralenu, koja je ostavljena po strani, dobit će svoj nastavak nakon što se dobiju reuztlalti zatražene dodatne analize.

S druge strane, doznajemo, i kako se vrši istraga o nepropisnom odlaganju medicinskog otpada u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close