Gušt sučeljavanja

Pernar nudi sučeljavanje fra Mariju Knezoviću

Iako je Knezović rekao kako se kamera i sučeljavanja ne boji, ipak to toga neće doći jer bi, prema njegovim riječima, Pernar tako samo gradio populizam.
Vijesti / Flash | 01. 11. 2018. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fra Mario Knezović je objavio kako mu Ivan Pernar nudi sučeljavanje o pitanjima vjere, Crkve, moralnih pitanja. Iako je Knezović rekao kako se kamera i sučeljavanja ne boji, ipak to toga neće doći jer bi, prema njegovim riječima, Pernar tako samo gradio populizam.

''Bar se ja kamera i sučeljavanja ne bojim jer sam, osim filozofsko-teološke izobrazbe i medijskog angažmana, doktorirao komunikacijsko-informacijske znanosti. Ali Ivan Pernar mora, uz svo uvažavanje, shvatiti da bi bilo neprimjereno da ja npr. ulazim u debatu i sučeljavanje o temi kvantne fizike s Davorom Pavunom, jer sam ja laik u tom području. Isto tako je neprimjereno da Ivan Pernar bude u sučeljavanju samnom iz područja teologije, vjere i fundamentalnih pitanja. Samo se iste, ili barem slične, kompetencije mogu suočavati o bitnim stvarima koje se hrane znanjem, a ne špekulacijama. Ja znam isto onoliko o kvantnoj fizici koliko i Pernar o vjeri. Ivan je očito naviknuo da u Saboru možeš govoriti o svemu i svačemu sa znanjem i bez znanja pa misli da se tako može svugdje. Ivane, ne ide to tako. Gušt sučeljavanja vam neću priuštiti jer bi vi tako samo gradili populizam. Tko ima uši neka čuje'', naveo je Knezović na Facebooka.

Pernarov poziv na sučeljavanje uslijedio je nakon što je fra Mario Knezović objavio na Facebooku da mu nudi besplatne sate vjeronauka. Knezović je komentirao video koji je Pernar snimio o Katoličkoj crkvi.

''Njegov video uradak o njegovom pogledu na Katoličku crkvu i vjeru je samo dokaz da upravo zbog njega i takvih treba vjeronauk u školi. Jer onaj tko ništa ne zna lupa kao "max po diviziji". A nakon svega čudi da nije iznio svoj stav o Islamu jer je s tim upitom kao počeo!? Možda se straši biti osunećen. Eto, taman kad čovjek u dobroj vjeri pomisli da imamo neku budućnost promjena u društvu pojave se likovi i cirkusanti poput Pernara i sruše svaku pomisao na bolje sutra i pljunu na zdrav razum da je to čudo jedno. Pernaru poručujem kako mu nudim besplatne sate vjeronauka i besplatan boravak i prijevoz do Hercegovine. Dobro došao Ivan Pernar u školu evanđelja'', naveo je fra Mario Knezović.

Kopirati
Drag cursor here to close