Tko je najjači?

Svi susjedi imaju jače putovnice nego BiH

Putovnica Srbije je na 39. mjestu, Crne Gore na 46., odmah ispod na 47. mjestu je putovnica Sjeverne Makedonije, 52. poziciju zauzima putovnica Bosne i Hercegovine, dok je putovnica Kosova na 99. mjestu.
Vijesti / Flash | 08. 01. 2020. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najjača putovnica na svijetu je japanska, čiji vlasnici bez vize mogu putovati u 191 zemlju, dok se iz regije najbolje kotira putovnica Hrvatske koja je na 20. mjestu, a prema indeksu kompanije "Henley & Partners" za ovu godinu, Bosna i Hercegovna je ove godine na 52. mjestu.

Istraživanje kompanije "Henley & Partners" jačinu putovnice mjeri prema tome u koliko zemalja njeni vlasnici mogu da putuju bez vize, prenosi Index.hr.

Putovnica Srbije je na 39. mjestu, Crne Gore na 46., odmah ispod na 47. mjestu je putovnica Sjeverne Makedonije, 52. poziciju zauzima putovnica Bosne i Hercegovine, dok je putovnica Kosova na 99. mestu.

Posle japanske putovnice, slijede putovnice Singapura, Južne Koreje, Njemačke, Italije, Finske, Španjolske, Luksemburga i Danske.

Najslabija putovnica je afganistanska, sa kojom se bez vize može putovati samo u 26 zemalja.

Nešto bolje se rangiraju iračka i sirijska putovnica, somalijska i pakistanska dokumenta, kao i putovnica iz Jemena i Libije.

U odnosu na protekle godine, američka i britanska putna dokumenta padaju na ljestvici, pa su sada obje zemlje na osmom mjestu i sa njihovim putovnicima se može putovati bez vize u 184 zemlje.

Prije pet godina, obje zemlje nalazile su se na prvom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close