Broj raste

Panika u Švedskoj: Prijavljeno masovno seksualno zlostavljanje na festivalima

Vijesti / Flash | 06. 07. 2016. u 15:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam mjeseci od novogodišnje noći u Koelnu, kada se dogodilo masovno seksualno uznemiravanje žena, problema s napadima te prirode ima i Švedska. Posljednjih nekoliko dana prijavljeno nekoliko slučajeva napastovanja na festivalima, a glavni su sumnjivci imigranti.

Švedska policija objavila je kako istražuje tvrdnje da su napadi povezani s izbjeglicama, piše Foxnews.

Zabilježene su 32 prijave dječaka i mladića na trodnevnom festivalu u Karlstadu, gradu otprilike 300 kilometara udaljenom od Stockholma. Najmlađa žrva seksualnog uznemiravanja navodno ima tek 12 godina. Identificirano je sedam muškaraca koji sada čekaju da budu ispitani, rekao je policijski inspektor Leif Nystrom.

I u Norrkopingu policija istražuje nekoliko slučajeva navodnog silovanja te nekoliko desetaka seksualnih napada koji su se dogodili na festivalu Bravalla, priopćila je policija. Kako piše britanski Telegraph, i za njih su osumnjičeni stranci.

Bend Mumford&Sons na Facebooku je objavio kako je zgrožen tim događajima, dok je švedski premijer cijelu situaciju nazvao "totalno neprihvatljivom" te policiju pozvao na detaljnju istragu.

"Moramo uhvatiti počinitelje. Broj takvih slučajeva lagano je porastao od prošle godine , no zaista nisam siguran je li ovo baš uobičajeno samo za festivale", rekao je inspektor Nystrom.

Na jednom festivalu u Danskom također je prijavljeno pet slučajeva seksualnog uznemiravanja, no policija je kazala kako to nije ništa neuobičajeno za takve festivale.

Kopirati
Drag cursor here to close