Poludjeli zbog bureka

Palicama i kamenjem razbijali pekarnicu i ozlijedili 54-godišnjakinju

Vijesti / Flash | 21. 02. 2013. u 22:41 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri mladića (19, 21 i 24 godine) iz Mrljana na Pašmanu dovezla su se u nedjelju oko jedan sat ispred pekarnice Hajduk u Tkonu na otoku Pašmanu. Parkirali su uz cestu i naručili tri bureka od sira.

''Vikali su mi da im donesem preko ceste, u auto. Nisam htio pa su mi trubili. Bili su pijani, pili su cijelu večer po kafićima tu u Tkonu. Rekao sam im da ne stvaraju buku jer mi djeca spavaju. Izišli su iz auta, prešli cestu i stali se zalijetati i vikati "Što ćeš ti nama zabranjivati da trubimo!" S kata mi je sišao brat Avdi pa smo ih istjerali van iz pekarnice.

Pošli su kući, ali su probudili majku, sestru i djecu. Majka i sestra su sišle u pekarnicu i pričali smo o tome što se dogodilo. Za 10-15 minuta vratili su se s ocem jednog od njih i nekakvim palicama, kolcima. Udarali su štapovima po duploj staklenoj stijeni, a staklo je letjelo svuda uokolo.

Komad stakla pogodio je moju 54-godišnju majku u čelo iznad oka. Srušila se u krvi na tlo. Odlazeći, zavitlali su štap na balkon na kojem su mi bila djeca, djevojčica od tri i dječak sedam godina. Ja od muke nisam znao što bih'', kazao je za 24sata.hr Shyqeri Lushaj (34).

On je s bratom Avdijem Lushajem odvezao majku na Hitnu pomoć.

''Šivali su joj ranu i rekli nam da dođemo na kontrolu. Liječnica je na kontrolnom pregledu dan kasnije rekla da je sve u redu i da je dobro sašiveno, no mami je oko nateklo. Vratili smo se na Hitnu. Napravili su joj analizu krvi i pretrage nakon čega su je hitno prevezli na operaciju. Operirali su je isti dan. Izgleda da je imala napuknuće arkade. Još se nije oporavila ni toliko da policija s njom obavi razgovor'', kazao je Shyqeri.

Sa sedmogodišnjim sinom Zeqirom u četvrtak poslijepodne otišao je u posjet majci u bolnicu.

Četvorica napadača i dva brata Lushaj dobila su prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira, a 50-godišnji R. J. i kaznenu za teško ozljeđivanje. On nam je kazao da nije bio na licu mjesta nego da je protivnička strana sve izmislila. Dodao je da je samo prevezao sina na šivanje pet šavova jer su ga izudarali teleskopskim palicama i letvama, te da su mu nećaku držali nož za burek pod vratom. Uvjeren je i da 54-godišnjakinja glumi ozlijede.

Policija je o incidentu dala sljedeće priopćenje: "U nedjelju u ranim jutarnjim satima, u Tkonu na otoku Pašmanu, četvorica muškaraca u dobi od 19, 21, 24 i 50 godina razbili su staklo na pekarnici u vlasništvu 34-godišnjaka nakon čega su se i fizički obračunali s vlasnikom i zaposlenicima pekarnice.

U sukobu je jedan od napadača lakše ozlijeđen, a teže je ozlijeđena 54-godišnja zaposlenica. Protiv svih sudionika podnijeti su optužni prijedlozi zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv 50-godišnjaka podnijeta je i kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda".

Kopirati
Drag cursor here to close