Priština

Pacolli prilaže Tužiteljstvu 10 tisuća stranica materijala o ratnim zločinima na Kosovu

''Ove činjenice i dokazi koji će bit podnijeti Tužiteljstvu su novi, konkretni dokazi koje država Kosovo nikada do sada nije posjedovala i nije ni mogla da ih tretira''
Vijesti / Flash | 10. 12. 2019. u 17:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli objavio je da je nakon što je stupio u kontakt sa Tužiteljstvom, odlučio da priloži 10 tisuća stranica materijala s dokazima o počinjenim ratnim zločinima Srbije na Kosovu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pacolli je na konferenciji za novinare istaknuo da su ''ove činjenice i dokazi koji će bit podnijeti Tužiteljstvu novi, konkretni dokazi koje država Kosovo nikada do sada nije posjedovala i nije ni mogla da ih tretira'', priopćeno je iz MVP-a Kosova.

''Angažirao sam mnoge ličnosti koje su imale pristup tisućama dokumenata i to dokazuje da naši tužitelji nisu imali pristup", rekao je Pacolli.

Naveo je da postoje tisuće dokumenata koje tužiteljstva moraju da procesuiraju i pronađu pojedince odgovorne za ratne zločine na Kosovu.

''Moramo ih ubaciti na spisak Interpola, moramo usloviti Europsku uniju da joj postane politički cilj tražiti od Srbije da preda ratne zločince Kosovu", dodao je Pacolli.

Rekao je i da su tužitelji, policija, novinari i istraživači ljudskih prava istraživali, dokumentirali i izvestili o pojedinačnoj odgovornosti za kršenje ljudskih prava na Kosovu tijekom rata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close