prepucavanje

Oživio otvoreni rat Bakira i Fahre

Vijesti / Flash | 18. 01. 2017. u 06:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpuno poštujući legitiman odnos da predsjednici SDA i SBB-a različito misle o pojedinim pojavama u društvu ili unutarkoalicijskim odnosima, te bez želje za polemiziranjem o tim razlikama, Press centar SBB-a izdao je priopćenje za javnost kojim 'želi pojasniti jednu činjenicu'', objavljeno je nakon što je ponovno zaiskrilo između SDA i SBB-a a sve zbog optužbi za stanje u Federaciji, koaliciji i prozivkama za nerad koje je Fahrudin Radončić uputio na račun SDA i Bakira Izetbegovića.

''Naime, više puta javno ponovljena konstatacija gospodina Izetbegovića 'da netko truje Radončića lažima da SDA ima prste u procesu koji se vodi protiv njega', zaista ne stoji. Jer, kako objasniti Izetbegovićev intervju Oslobođenju, od 13. travnja 2013. godine, u kojem je on u prvom licu doslovno rekao: '...Dio tog nenormalnog stanja je činjenica da imamo ministra sigurnosti (Fahrudin Radončić) kojeg je prije par dana svjedokinja pod zakletvom optužila za naručeno ubojstvo'. Prema tome, nitko Radončića ne truje dezinformacijama niti se on za njima uopće osvrće, ali postoje materijalne činjenice i pitanje je kako je Izetbegović znao - je li to u skladu sa Zakonom - što se događa u Tužiteljstvu BiH i kako je čak znao spol: 'svjedoka pod zakletvom' (riječ je o članici zločinačke organizacije Zike Turkovića, odnosno njegovoj supruzi)'', navodi se u priopćenju SBB-a.

Iz SBB-a ističu kako neće ulaziti u Izetbegovićev odnos s obiteljima Čampara i Zvizdić, odnosno podatak "da je rođeni brat ministra unutarnjih poslova u ime SDA, Aljoša Čampara, istovremeno višegodišnji tužitelj u politički motiviranom predmetu protiv Fahrudina Radončića''.

''Znači, Radončića niko ne truje dezinformacijama, ali ostaju indikativne činjenice'', navodi se u priopćenju za javnost SBB-a.

No, SDA je ranije priopćila kako stavovi koje je predsjednik Saveza za bolju budućnost iznio u razgovoru na televiziji N1 ne doprinose uspješnom funkcioniranju koalicije.

''Svrha koalicije je u tome da sve stranke koje je čine iskreno i predano rade na realizaciji programa na koje su se obvezale, a prije svega na provođenju ekonomskih reformi i infrastrukturnih projekata'', navodi SDA i dodaje kako očekuje da "koalicijski partner prekine s praksom opozicijskog djelovanja iz pozicije vlasti, i ponaša se konstruktivno".

''Jer, kao što koalicijski partneri imaju pravo na ministarske i rukovodeće pozicije u javnim poduzećima, isto tako imaju i obveze i odgovornost koju dijele, za provođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te za pokretanje i vođenje projekata izgradnje infrastrukture u interesu građana. Zato pozivamo predsjednika SBB da svoju energiju usmjeri na poticanje kadrova SBB na ključnim pozicijama u vlasti, da što prije i što snažnije, u okviru svojih nadležnosti, otkoče procese i pokrenu projekte od zajedničkog interesa i državnog značaja. SBB u posljednje vrijeme nastupa kao jedinstven primjer stranke koja priziva prosvjede protiv vlasti u kojoj je sastavni i punopravni dio. Kao što je u okviru koalicijskog dogovora prihvatila prava koja joj pripadaju, SBB je dužna ispuniti i oaveze, prije svega prema građanima'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close