Nakon što je migrant ubio mladića

Prosvjed u Sarajevu: Ovo bi u Francuskoj bio terorizam, a u Bosni ništa

Jedan od građana je prokomentirao, da se ovako nešto dogodilo u Francuskoj bilo bi proglašeno terorizmom, dok kod nas ''ništa''.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je mladića ubio migrant u Sarajevu su organizirani mirni prosvjedi.

Tko je sljedeći?

Građani su se okupili u ilidžanskom naselju Otes, a među njima je bio i Dževad Poturak, zastupnik SBB u Skupštini KS, piše N1.

Kazao je da su građani prepušteni sami sebi i da je naredno pitanje "tko je sljedeći".

"Okupili smo se danas da poručimo nadležnim institucijama da se migranti sklone sa naših ulica i na kraju krajeva iz naše zemlje. Nas više ne interesuje odakle su ti ljudi. Mi im pomažemo, a oni nam vraćaju tako što nam ubijaju našeg komšiju, brata, prijatelja. Ja se samo pitam ko je sljedeći? Ti, tvoj komšija, brat, sestra, ja? Mi ih uvažavamo jer su navodno izbjeglice, ali nakon ovog sinoć. Ovo je tuga, mora se hitno riješiti ", kazao je između ostalog Poturak.

Dive se ljudima u Krajini

Dodao je još da se divi ljudima u Krajini.

"Možda je prilika bila u ožujku mjesecu, kada je bivši ministar Radončić tražio da se izmjeste, ali je gospodin Džaferović rekao 'NE'. Kako mi znamo odakle su? Mi smo prepušteni sami sebi, možete zamisliti kako je ljudima u Krajini? Ja se divim tim ljudima gore. Ovo se ne može tolerisati, nećemo više ovo gledati kao narod. Ovo je spontano okupljanje, voda nam je došla preko glave", dodao je.

Od koga izbjeglice bježe?

Jedan od građana je prokomentirao, da se ovako nešto dogodilo u Francuskoj bilo bi proglašeno terorizmom, dok kod nas ''ništa''.

Građani traže da se migranti sklone s ulica i stave u centre, propitkujući od čehga uopće te izbjeglice bježe.

Kretanje migranata nemoguće kontrolirati

Novoizabrani načelnik Ilidže Nermin Muzur pridružio se danas okupljenim građanima zbog ubojstva mladića nakon sukoba sa migrantima prošle noći.

Muzur je kazao da je kretanja migranata na sličnim lokacijama skoro nemoguće kontrolirati.

"To je više nemoguće kontrolirati na takvim lokalitetama. Mora postojati jedna opcija koja će pretresti cijelu Ilidžu i donijeti konkretne mjere da zaustavimo njihovu kretnju ovakvu kakva jeste i stavimo pod kontrolu", kazao je Muzur.

"Ne znam konkretno za slučaj da postoji privatni smještaj koji se ustupljuje ovim osobama koji su nelegalni. Centar u Blažuju se mora staviti pod kontrolu i reducirati broj ljudi koji borave na optimalni koji se može staviti pod kontrolu", dodaje u izjavi za N1 Nermin Muzur.

O ubojstvu

Podsjetimo, sinoć u 22:25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tučnjave više osoba, te da ima ozlijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji liječnik je konstatirao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J. B. (1984.), dok su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje liječničke pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu kirurgiju KCUS-a. Jedna od dvije ozlijeđene osobe zadobila je teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su kod druge konstatirane lakše tjelesne ozljede.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Portal "Dnevnog avaza" objavio je kako je ubijeni mladić Jasmin Berović iz mjesta Hadžići u okolici Sarajeva. Prema tvrdnjama izviora bliskog istrazi on je smrtno ozljeđen kada je pokušao obraniti brata kojega su napali migranti. Incident se navodno dogodio u kafiću čiji je vlasnik brat ubijenoga. On se sukobio s migrantima koji su ušli u kafić i počeli stvarati probleme a nakon što ih nije uspio obuzdati pozvao je u pomoć brata.

"U jednom trenutku nastradali je okrenuo leđa te je izboden. U napadu je teško ozljeđen i njegov brat kojem se liječnici bore za život", kazao je neimenovani izvor.

Kopirati
Drag cursor here to close