Demant

Pismom na pismo: Hamdija Jahić odgovorio Miji Brajkoviću

''Hamdija Jahić nikada nije bio ni član, ni predsjednik nadzornog odbora Aluminija ,niti ima ijednu dionicu Aluminija,što je jedina istina, koju Vi znate i koju je lako provjeriti.''
Vijesti / Flash | 22. 07. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom otvorenog pisma javnosti, koje je Mijo Brajković uputio vezano za događanja u poduzeću Aluminij, oglasio se Hamdija Jahić koji tvrdi kako ga je Brajković ''oklevetao na krajnje tendenciozan i netočan način''. Pismo Hamdije Jahića prenosimo u cijelosti:

''U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od klevete u Federaciji Bosne i Hercegovine zahtijevam od Vas Mijo Brajkoviću da u roku od sedam dana , na isti način objavite demant i neistinost navoda u kojima se spominje moje ime.

Konkretno tražim da demantirate netočne navode i da mi se javno ispričate što ste me oklevetali navodeći kako stoji u Vašem otvorenom pismu citiram ''Neka se netko zapita kako bivši predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Hamdija Jahić ima 10 puta više dionica od mene, koji sam proveo skoro 40 godina u Aluminiju“.

Hamdija Jahić nikada nije bio ni član, ni predsjednik nadzornog odbora Aluminija, niti ima ijednu dionicu Aluminija, što je jedina istina, koju Vi znate i koju je lako provjeriti.

Upozoravam Vas da čl.6 stav 1. Zakona o zaštiti od klevete određuje da „Svako lice koje prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinite činjenice, identificirajući to pravno odnosno fizičko lice trećem licu, odgovorno je za klevetu „ . Jasno je da ste Vi iznošenjem u javnosti neistinitih činjenica i identificirajući mene osobno oklevetali me u javnosti te ste i odgovorni za klevetu.

Ukoliko u roku od 7 dana od dana objavljivanja ovog pisma, koje ću uputiti svim medijima odn. javnosti, ne objavite demant navedenih neistinitih navoda i javno mi se ne ispirčate, obavještavam Vas da ču nadležnom sudu u Mostaru podnjeti tužbu radi zaštite od Vaše klevete'', stoji u pismu Hamdije Jahića.

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close