Zrinjevac

Otrov za pse u mostarskom parku? - Čista glupost!

Navode kako su iz JP Parkovi posuli otrov u vidu granula ili poslastica s ciljem ubijanja pasa lutalica objavili su na Facebook stranici mostarske Udruge za zaštitu životinja 'Životinje jer mi brinemo'.
Vijesti / Flash | 11. 09. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Niti je naš posao da posipamo otrov u parku, niti je to itko od naših djelatnika radio'', rekao je to Dragan Krtalić direktor JP Parkovi Mostar komentirajući navode kako su djelatnici ovog poduzeća posuli otrov u mostarskom parku Zrinjevac s ciljem ubijanja pasa lutalica.

Krtalić u izjavi za Bljesak.info tvrdi kako je to 'čista glupost' te da oni već godinama, od kada je Grad Mostar prestao angažirati zaštitarske službe koje su štitile park, imaju ogromne probleme s vandalima, beskućnicima, Romima i migrantima kojih se u posljednje vrijeme sve češće može zateći u Zrinjevcu.

''Susrećemo beskućnike, migrante, bilo je tučnjava, obili su nam i prostoriju u parku. Naši djelatnici nailaze na razne vrste smeća i imamo velike probleme s parkom koji bi trebao biti ogledalo grada, a odjednom je postalo ruglo'', govori Krtalić.

Navode kako su iz JP Parkovi posuli otrov u vidu granula ili poslastica s ciljem ubijanja pasa lutalica objavili su na Facebook stranici mostarske Udruge za zaštitu životinja 'Životinje jer mi brinemo'.

''Upravo smo u inbox dobili anonimnu dojavu da su zaposlenici Parkova posuli otrov u vidu granula ili poslastica po velikom parku, tj. parku Zrinjevac. I to sa ciljem ubijanja pasa lutalica! Vrlo dobro znamo da u parku nema pasa lutalica, osim jedne ženke posavca koja je previše prijateljski raspoložena. Ne znamo da li su ti ljudi i njihovi nadležni svjesni koliko je to opasno za dječicu koja se tu igraju?! Da li znaju kakve posljedice mogu da budu? Da li su zaista toliko neljudi? Da li se njihova djeca tu igraju?'', stoji u njihovoj Facebook objavi koja je uz ljubitelje životinja alarmirala i roditelje koji svakodnevno s djecom borave u mostarskom parku.

Uz tvrdnju kako je navod o posipanju otrova 'čista glupost', Krtalić ističe kako jedini vid 'borbe' koji njegovi djelatnici mogu imati s psima lutalicama kao i vlasnicima koji svoje ljubimce šeću parkom jeste postavljena tabla o zabrani ulaska pasa, a koju očito 'nitko ne poštuje'.

''Ne pada nam na pamet da nešto takvo radimo. Zar bi netko mogao pomisliti da mi trujemo djecu koja se igraju u parku, pa kome to pada na pamet? Te ljude treba prijaviti policiji da iznose laži i dezinformacije'', komentira direktor JP Parkovi.

Na naš upit o komunikaciji s Gradom i pokretanju sigurnosti parka s mrtve točke Krtalić odgovara kako je komunikacija redovna, ali se i dalje ništa ne pokreće.

''Ovim putem apeliram i na roditelje i medije da se i oni zauzmu za mostarski park. S naše strane komunikacija s Gradom je redovna, na svakom sastanku je to točka dnevnog reda, međutim ja na terenu ne vidim da se to radi'', govori Krtalić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close