Bez panike ali oprezno

Otmičara u Mostaru izmislio Facebook, a sumnjivci su varalice s posuđem

Vijesti / Flash | 12. 05. 2017. u 18:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon svih istražnih radnji koje su poduzeli pripadnici PU Mostar ustanovilo se da se ne radi o pokušaju otmice. Naime, svjedokinja događaja je pogrešno protumačila cijelu situaciju, a uzbuna je nastala kada se to proširilo na Facebooku. Roditelji djeteta uopće nisu došli prijaviti slučaj, a dijete nije bilo prepadnuto niti mu se obratio itko iz spomenutog auta'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a, ali je poručio građanima da svakako budu oprezni, jer se te osobe povezuju s pokušajima obmane građana.

Inače, nakon što su u četvrtak na drušvenim medijima počeli kružiti natpisi o navodnoj otmici Bljesak.info je kontaktirao policiju,  gdje su nam rekli kako se svi navodi o pokušaju otmice provjeravaju, te da ne treba dizati nepotrebnu paniku.

Policija je još jednom pozvala građane da ne paničare, ali da budu na oprezu od obmana, da nikoga ne puštaju u svoje domove, te da sve takve slučajeve ili sumnjivo ponašanje odmah prijave najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na 122.

Podsjetimo, krajem travnja smo pisali o prevarantima koji pokušavaju nasamariti građane te im nude posuđe i pribor za jelo upitne kvalitete. Slučajevi su zabilježeni u Mostaru, Čitluku i Međugorju, ali tada nije bilo službenih prijava u policiji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close