E, svašta

Otkriveni migranti koji su se krili kraj motora autobusa

Ilegalni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi u priopćenju Granične policije BiH.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2019. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Brod danas su otkrili dvojicu ilegalnih migranata koji su se skrivali u prostoru gdje je smješten motor autobusa, a namjera im je bila da na taj način uđu u neku od zemalja Europske unije. 

Pripadnici Granične policije BiH na drugoj liniji graničnih provjera obavljali su pregled stvari i prtljažnog prostora u autobusu te tom prilikom uočili ilegalne migrante. Autobus je kontroliran na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, a vozio je prema Italiji. 

U razgovoru s policijom ilegalni migranti izjavili su da dolaze iz Palestine i da su u autobus ušli dok je bio parkiran u Sarajevu. Posjedovali su iskaznice Međunarodne organizacije za migracije (IOM) izdane u migrantskim centrima Bira i Ušivak. Autobusom je upravljao državljanin Italije. 

Ilegalni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close