Maroko

Otkrivena ženska stanica islamske države

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 14:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Deset žena, koje su obećale odanost organizaciji tzv. islamska država i željele počiniti samoubilačke napade u nekoliko gradova u Maroku, uhitila je policija u ponedjeljak, prva u zemlji, saznaje se iz državnog izvora.

Deset osumnjičenica pokušale su se snabdijeti kemijskim oružjem i proizvodima za izradu eksplozivnih pojaseva, navelo je ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju.

One ''su željele počiniti samoubilačke napade na vitalne instalacije u Maroku'', prema ovom priopćenju.

One su kovale 'bliske veze s nekoliko marokanskih terorista koji su povezani s Daechom' (akronim za IS na arapskom) i “bazirane na sirijsko-iračkoj granici”.

Ova ženska stanica je bila zadužena za regrutiranje i obuku žena za IS. One su bile aktivne u nekoliko mjesta u zemlji , također prema ministarstvu unutarnjih poslova: posebno u Kenitri, Sidi Slimanu, Saleu i Tangeru.

Marokanske vlasti su posljednjih mjeseci povećale priopćenja o otkrivanju stanica povezanih s IS-om i uhićenja navodnih regruta za ovu grupu.

Zagovarač umjerenog islama i oštar u borbi protiv džihadizma, Maroko je pošteđen smrtonosnih napada ove četiri posljednje godine, suprotno Francuskoj i drugim zemljama. Kraljevina je u prošlosti bila napadana kada je 45 ljudi poginulo u Kazablanci 2003. godine i 17 u turističkom mjestu Marakeš 2011. godine, navela je novinska agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close