Jedan član pozitivan

Zbog korone - Otkazana sjednica VSTV-a

Na sjednici je trebalo biti riječi o unutarnjoj organizaciji
Vijesti / Flash | 22. 07. 2020. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkazana je današnja sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH na kojoj je trebao biti razmatran nacrt programa rada za 2021. godinu i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Javnost će biti blagovremeno informirana od novom datumu održavanja sjednice, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, suci u Osnovnom sudu u Šamcu i dodatnog suca u Osnovnom sudu u Tesliću, piše Srna.

Predviđena su i imenovanja suca u Vrhovnom sud Federacije BiH, sudaca u županijskim sudovima u Sarajevu, Goraždu, Novom Travniku i Bihaću, kao i dodatnog suca u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pred članovima Vijeća na ovoj sjednici, između ostalog,  trebala se naći i odluka o izmjenama i dopuni odluke o formiranju Radne grupe za izradu Komunikacijske strategije VSTV-a, prezentacija indikatora za utvrđivanje standarda efikasnosti rada sudova, te nacrt izjašnjenja po upitu Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH.

Sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) je odgođena nakon informacije da je jedan od članova, Mahmut Švraka, zaražen virusom korona.

Ovu informaciju za je Klix.ba potvrdio predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Kako navode, Švraka je bio u kontaktu s još nekoliko kolega iz VSTV-a nakon čega su svi poslani u samoizolaciju.

Mahmut Švraka je glavni tužitelj Tužiteljstva RS i jedan od članova VSTV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close