Nakon iskaza svjedokinje

Otac Dženana Memića traži prekid suđenja i uhićenje Alise Mutap

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 11:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je u veljači ove godine preminuo, a uzrok još nije razjašnjen, traži da suđenje bude prekinuto.

On je danas ispred Tužiteljstva Kantona Sarajevo, gdje se kratko zadržala grupa građana koja treći put izlazi na mirne prosvjede tražeći odgovor kako je Dženan umro, zatražio da svjedokinja Alisa Mutap bude uhićena.

''Ona ne govori istinu. Znamo da je upetljana u sve ovo, imamo dokaze'', kazao je Memić.

Poručio je da sljedeći prosvjed, ukoliko njegovi i zahtjevi građana ne budu ispunjeni, neće biti mirni.

''Mene su moji prijevoznici podržali, izaći ćemo sa sto kamiona i sto bagera, blokirat ćemo grad. Ovo moraju riješiti, ne mogu riješiti kao prometnu nesreću'', rekao je Memić.

Grupa građana koja je s Marijin-Dvora krenula na mirnu šetnju zaustavila se ispred Tužiteljstva odakle su krenuli prema Skupštini Kantona Sarajevo gdje su željeli dati podršku Povjerenstvu za sigurnost koje treba utvrditi eventualne nepravilnosti u ovom slučaju. Time će današnji prosvjedi biti završeni.

Inače, Alisa Mutap je danas dala iskaz na Sudu, tvrdeći kako se ničega ne sjeća. Tvrdi i da boluje od određene vrste epilepsije koja se manifestira time što nakon nekog vremena izgubi pamćenje o događajima kao što su razgovori sa ljudima.

Alisa Mutap je kazala da joj je bolest dijagnosticirana 2009. godine i da od tada pije lijekove.

Kopirati
Drag cursor here to close