Saveza veterana policije HNK-Ž, 1991.-1995.

Topuz: Ovim ljudima dugujemo najviše za ovu slobodu u kojoj danas uživamo

Osnovni ciljevi osnivanja Saveza su zastupanje interesa veterana policije kao pokretača otpora i neposrednih sudionika obrambeno – oslobodilačkog rata u institucijama koje odlučuju o kreiranju statusnih i drugih prava njegovih članova na području HNŽ
Vijesti / Flash | 26. 03. 2019. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od ciljeva osnivanja Saveza veterana policije Hercegovačko - neretvanske županije, 1991. – 1995. je ostvarivanje prava ljudi koji su prvi stali u obranu tadašnje Republike Bosne i Hercegovine po nalogu tadašnjeg predsjednika Alije Izetbegovića'', rekao je član organizacijskog odbora Emir Topuz na današnjoj osnivačkoj Skupštini ovog Saveza napominjući da ''ovim ljudima dugujemo najviše za ovu slobodu u kojoj danas uživamo''.

Podsjetio je da je u tom razdoblju, 1991. neposredno pred rat, podignut rezervni sastav policije koji je ''zajedno s aktivnim policajcima stao pred srpsko crnogorsku armadu i pokušao osujetiti planove tadašnje velikosrpske, a i velikohrvatske ideologije''.

Nazočnima se na osnivačkoj skupštini obratio i Sead Salčin predsjednik Jedinstvene organizacije boraca napominući da postoji 1600 organizacija proisteklih iz rata te da je besmisleno da policija nema niti jednu svoju. Podsjetio je da su iz ove formacije proistekli svi mostarski zapovjednici kao što su Mithad Hujdur, Semir Drljević-Lovac, Esad Eminović kao i mnogi drugi.

Osnovni ciljevi osnivanja Saveza su zastupanje interesa veterana policije kao pokretača otpora i neposrednih sudionika obrambeno – oslobodilačkog rata u institucijama koje odlučuju o kreiranju statusnih i drugih prava njegovih članova na području HNŽ i šire, te zalaganje za jačanje ugleda i ostvarenje adekvatnog društvenog položaja veterana policije i vođenje brige o njihovim društvenim i materijalnim interesima, te staranje o mogućnosti pružanja odgovarajućih vidova pomoći i potpuno izjednačavanje statusnih prava  članstva sa statusnim pravima drugih komponenti obrambeno – oslobodilačkog rata, u skladu sa Zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close