Drug Fidel Castro

Osmrtnice Fidelu Castru osvanule u Vrgorcu

Vijesti / Flash | 27. 11. 2016. u 14:31 Z.S.
Kopirati

Po Vrgorcu i okolnim mjestima - u Kotezima, Ravči, Planoj i Kokorićima u nedjelju su po brojnim stupovima javne rasvjete i oglasnim prostorima osvanule osmrtnice za kubanskog vođu Fidela Castra, koji je preminuo u petak u dobi od 90 godina.

Na osmrtnicama, koji potpisuju 'proleteri svih zemalja', u čijemu zaglavlju stoji zvijezda petokraka i poznata fotografija Fidela Castra gdje drži kubansku cigaru, stoji da se s tugom u srcu javlja radničkoj klasi, svim narodima i narodnostima da nas je u 91. godini napustio posljednji drug, Fidel Castro.

Izvještava se da CK SK Republike Kube organizira ispraćaj dragog vođe na Dan Republike 29. studenoga u Havani, a da se sljedbenicima voljenog druga u Vrgorcu može izraziti sućut ispred zgrade CK opštine Vrgorac od 11 do 12 sati.

Autori osmrtnice, vrgorski poštovatelji Fidela Castra, zasad nisu poznati.

U stvarnosti, Castro će biti pokopan 4. prosinca u gradu Santiagu de Cubi, kolijevki kubanske revolucije, nakon četverodnevne procesije preko cijelog otoka.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.