Izjasnio se

Osmica je Hrvat?

Je li Mehmedagić lagao i o svojoj nacionalnost i je li bošnjačku poziciju na čelu OSA-e zauzeo kao Hrvat?
Vijesti / Flash | 16. 07. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice priveden je po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog afere "Diploma", odnosno nezakonitog pribavljanja diplome s Američkog univerziteta u vlasništvu Denisa Prcića.

Uz to, Mehmedagić se sumnjiči i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

Podsjetimo, cijela farsa s Osmicinom diplomom počela je kada Inspektorat Republike Srpske krajem 2019. službeno poništio fakultetsku diplomu Mehmedagića, čime je izgubio potrebne uvjete za obnašanja funkcije direktora OSA-e. Mehmedagić je imao diplomu Fakulteta za poslovne studije u Banja Luci.

Nakon poništavanja ove diplome, Mehmedagić je iznenada "iz rukava" izvadio i predao diplomu s Američkog univerziteta, kako bi i dalje mogao ostati na svojoj funkciji.

"Avaz" je, međutim, u posjedu Osmicinog upisnog lista na fakultet u Banja Luci. Ono što upada u oči je da se Mehmedagić, pod rubrikom "narodnost", izjasnio kao Hrvat.

Foto: Avaz.ba / Osmica se u upisnom listu izjasnio kao Hrvat

Njegovo nacionalno izjašnjavanja na upisnom listu otvara još i brojna dodatna pitanja, navodi "Avaz". 

Je li Mehmedagić lagao i o svojoj nacionalnost i je li bošnjačku poziciju na čelu OSA-e zauzeo kao Hrvat?

Kako se to uklapa u Izetbegovićevu priču da je njegovo uhićenjeudar na Bošnjake?I, na kraju krajeva, zašto se uopće i izjasnio kao Hrvat i do kada se tako osjećao.

Kopirati
Drag cursor here to close