Beograd

Osmi dan 'Prosvjeda protiv diktature'

Vijesti / Flash | 10. 04. 2017. u 17:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolona u kojoj je nekoliko tisuća uglavnom mladih, krenula je u ponedjeljak navečer oko 19 sati s Trga Nikole Pašića u prosvjednu šetnju središnjim gradskim ulicama Beograda ka Terazijama, koja je, kao i prethodnih dana završila poslije  21 sat ispred Doma Narodne skupštine, mjesta okupljanja.

Okupljeni na prosvjedu, koji je ušao u drugi tjedan, uzvikuju "Vučiću lopove, pokrao si izbore", "AV, AV, AV", "Vrati babi penziju"...

Uz transparent "Dole diktatura", sudionici osmog "Prosvjeda protiv diktature" nose i transparetne na kojima su naveli "zahjteve", među kojima je "Javno financirano i svima dostupno obrazovanje", "Smjena kompletne političke elite", "Zdravstvo za sve", "Slobodni izbori", "Sloboda medija", "Departizacija, decentralizacija", "Zaštita i poboljšanje radnih prava", a tu je i transparent "Narod gladuje elita se raduje".

Studenti traže smjenu predsjednice parlamenta Maje Gojković, čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, smjenu članova vijeća REM-a. Jučer su stigli novi zahtjevi: pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori i poništavanje lažnih doktorata visokih dužnosnika SNS Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Sudionici prosvjeda donjeli su i transparente na kojima piše "Hej, koja je izlaznost na Centralnom groblju", "Ne pada mi na pamet da budem predsjednik", "Protiv terora vlasti" i "U novom broju Zabavnika - pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja", prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close