Do 1. srpnja

Osmanović uvjeren da će rezultati popisa biti objavljeni do zadanog roka

Vijesti / Flash | 24. 03. 2016. u 13:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvjeren sam da ćemo, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, u BiH do za to određenog roka doći u poziciju objaviti rezultate popisa stanovništva'', kazao je novinarima u Sarajevu ministar civilnih poslova BiH i koordinator Vijeća ministara za popis Adil Osmanović.

Naglasio je da je u stalnoj komunikaciji s direktorom i zamjenicima direktora Agencije za statistiku BiH i direktorima entitetskih zavoda za stastistiku, kao i to da su oni u stalnom radu i kontaktu.

''Očekujem da, možda već sljedećeg tjedna, direktor Agencije za statistiku sazove Središnji popisni zavod i da, onako kako je to propisano zakonom, Agencija za statistiku BiH utvrdi konačan prijedlog programa obrade popisne građe'', kazao je.

Ističe da se svi međunarodni i domaći stručnjaci slažu da je popis stanovništva u BiH 2013. godine urađen dosta kvalitetno i da određeni nesporazumi ne bi smjeli dovesti u pitanje konačno objavljivanje rezultata popisa.

''Očekujem i pozivam na odgovornost i ozbiljnost prije svega direktora i zamjenika direktora Agencije za stastiku BiH kao i direktore zavoda za statistiku entiteta da taj posao zaista dovedemo do kraja'', poručio je Osmanović.

Podsjeća da je 1. srpanj rok do kojeg to treba učiniti.

Popis stanovništva proveden je u Bosni i Hercegovini 2013. godine, a službeni rezultati još nisu objavljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close