Stabilizacija

Osmanović: Poslije 15. lipnja izdavanje putovnica u punom kapacitetu

Vijesti / Flash | 09. 06. 2017. u 11:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović nada se da će do 15. lipnja biti stabilizirano stanje i u punom kapacitetu početi izdavanje putovnica za bh. građane.

On je danas u izjavi novinarima naglasio da je to garantiralo rukovodstvo kompanije Miobauer direktoru Agencije za identifikacijske dokumenta i razmjenu podataka BiH i njegovim suradnicima prilikom posjete toj kompaniji.

''Garantirano im je da će se poslije 15. lipnja stabilizirati izdavanje putovnica jer će tad dobiti repromaterijal i moći u punom kapacitetu izdavati putovnice'', kazao je Osmanović.

To što su dosad radili smanjenim kapacitetom, trošili su, istaknuo je Osmanović, repromaterijal koji im je ostao od prošlog natječaja otprije tri godine.

''Po mojim informacijama imali su materijala za oko 100.000 putovničkih knjižica. Hoću da vjerujem da ćemo poslije 15. lipnja izdavati putovnice u punom kapacitetu i da će bh. građani biti pošteđeni problema te vrste'', kazao je.

Podsjetio je i na to da je prije dvadesetak dana uputio pismo Agenciji za identifikacijske dokumente i zatražio da se, u skladu s Ugovorom, dosljedno primijene sve zakonske obaveze, odnosno „naplata penala“ dobavljaču koji nas je doveo u takvu situaciju.

Ministar Osmanović danas je izrazio razočarenje u kompaniju Miobauer koja je 21. svibnja potpisala jednogodišnji ugovor s Agencijom za identifikacijske dokumenta i razmjenu podataka i obavezali se da će u roku od godinu dana isporučiti oko 550.000 putovnica za bh. građane. Naglašava da su, ubrzo nakon potpisivanja Ugovora, konstatirali da nemaju dovoljno repromaterijala za izradu putovnica „prije svega specificiran papir koji je zahtjevan za nabavku“. To, kako je kazao, pokazuje neozbiljnost kompanije koja je tri godine radila putovnice za građane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close