Travnik

Stradao Tito

''Bio je nacrtan kukasti krst, napisana poruka 'Tito je Hrvat' i nije za medije da govorim što je sve bilo nacrtano. To je jedna vrsta užasa. Fašistička poruka i ništa drugo''
Vijesti / Flash | 04. 05. 2021. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Travniku je oskrnavljena bista nekadašnjeg predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josipa Broza Tita, a incident je prijavljen policiji.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) općine Travnik Fuad Lolić kazao je novinarima kako su na bisti, koja se nalazi u blizini zgrade Općine Travnik, bili ispisani grafiti, koje su članovi tog udruženja danas izbrisali.

''Bio je nacrtan kukasti krst, napisana poruka 'Tito je Hrvat' i nije za medije da govorim što je sve bilo nacrtano. To je jedna vrsta užasa. Fašistička poruka i ništa drugo... Smatram da je Travnik uvijek bio i da će ostati slobodarski grad i nemam riječi s kojom bih ovo opisao'' - kazao je Lolić.

Ustvrdio je da je policija izvršila očevid, a na raspolaganje su joj stavljene i snimke video nadzora iz zgrade Općine Travnik.

''U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi, UABNOR će pokrenuti postupak protiv roditelja maloljetnika, s ciljem upozoravanja roditelja, kao i obrazovnih institucija na području općine Travnik koje moraju, kroz nastavni program, dati značaj antifašističkoj borbi i djelu i liku Josipa Broza Tita'' - naveli su iz UABNOR-a.

Kako je istaknuto, ovaj incident neće spriječiti članove UABNOR-a da danas, 4. svibnja, obilježe godišnjicu smrti Josipa Broza Tita.

Kopirati
Drag cursor here to close