Ugovori za USK

Osigurani obroci za migrante

Ugovor je potpisan u sklopu projekta koji financira Europska unija, a 315.567,50 KM će biti iskorišteni za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za ukupno 2.520 migranata
Vijesti / Flash | 15. 11. 2018. u 12:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinator za zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peter Van der Auweraert i generalni tajnik Crvenog križa/krsta Federacije BiH Namik Hodžić danas su potpisali Ugovor za podršku u osiguravanju obroka za migrante - tražitelje azila do kraja ožujka 2019. godine u Unsko-sanskom kantonu. 

Ugovor je potpisan u sklopu projekta koji financira Europska unija, a 315.567,50 KM će biti iskorišteni za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za ukupno 2.520 migranata - tražitelja azila koji borave u privremenim prihvatnim centrima i neformalnim kampovima u Unsko-sanskom kantonu. 

Svi obroci će biti pripremljeni i isporučeni u skladu sa internacionalnim standardima koji garantiraju dovoljnu hranljivu vrijednost i raznovrsnost.  

''Crveni križ je bio ključni akter u pružanju pomoći migrantima i izbjeglicama u Unsko-sanskom kantonu. IOM će sa zadovoljstvom nastaviti ovo partnerstvo kako bi se migrantima osigurao kontinuiran pristup hrani'', izjavio je Van der Auweraert. 

Projekt "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH", za koji je Europska unija doznačila više od 7,2 milijuna eura, implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa UNHCR-om i UNICEF-om, priopćeno je iz Službe za javno informiranje IOM-a.  


Kopirati
Drag cursor here to close