Problem u RS-u...

OSBiH: Obilježja na vojnim lokacijama trebaju biti u skladu s Pravilom službe

Na ogradi vojarne OS BiH"Miloš Obilić" na Palama osvanula je tabla sa imenom vojarne uz obilježja i naziv bivše Vojske Republike Srpske. Ministarstvo odbrane BiH je reagovalo priopćenjem u kojem navodi kako je izdato naređenje za uklanjanje
Vijesti / Flash | 06. 06. 2019. u 18:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine  izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH. 

U priopćenju Ministarstva obrane BiH se navodi da je kontrolom unutar sistema obrane identificirano više lokacija Oružanih snaga BiH koje nisu obilježene u skladu sa točkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH. 

S tim u vezi, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH, budu kako je to propisano u točkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga BiH. 

U narednom razdoblju Zajednički stožer OS BiH će nastaviti vršiti redovne i izvanredne kontrole lokacija Oružanih snaga BiH te poduzeti mjere i radnje da se sve identificirane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima - priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close