Tužiteljstvo BiH

Osam mjeseci za lažno prijavljivanje terorističkih aktivnosti

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH optuženi Jukanović je 22.prosinca 2016. godine uputio lažnu prijavu protiv svog rođaka, tako što je putem društvene mreže uputio lažnu prijavu, zbog navodne povezanosti sa planiram terorističkim aktivnostima.
Vijesti / Flash | 22. 01. 2020. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Suad Jukanović priznao je krivnju da je u prosincu 2016. godine putem društvene mreže uputio jednom diplomatskom predstavništvu u Bosni i Hercegovini lažnu prijavu da je njegov rođak povezan sa terostičkim aktivnostima, te je osuđen na osam mjeseci uvjetno.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH optuženi Jukanović je 22.prosinca 2016. godine uputio lažnu prijavu protiv svog rođaka, tako što je putem društvene mreže uputio lažnu prijavu, zbog navodne povezanosti sa planiram terorističkim aktivnostima.

''Poruku je poslao na korisnički nalog jednog diplomatskog predstavništva u BiH, sa sjedištem u Sarajevu, što je kod uposlenika izazvalo uznemirenje. Provedenim provjerama koje su provele agencije za provođenje zakona, utvrđeno je da izneseni navodi nisu istiniti i da je navedena osoba lažno prijavljena“, stoji u priopćenju Tužiteljstva.

U skladu sa sporazumnim priznanjem, Jukanović je osuđen na osam mjeseci uvjetno. Kazna se neće izvršiti ako optuženi ne počini novo kazneno djelo u periodu od dvije godine.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close