Obavještajci

OSA BiH: Bez obzira na napade i pritiske, nastavljamo odlučno

Vijesti / Flash | 14. 07. 2017. u 14:37 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine sve aktivnosti provodi u skladu sa Zakonom o OSA-i, prikupljajući podatke o svim prijetnjama po sigurnost BiH, a nastavit će surađivati i sa svim bh. institucijama bez obzira na napade i pritiske.

Kako su u priopćenju pojasnili, u prijetnje po sigurnost spadaju prijetnje teritorijalnom integritetu, ustavnom poretku, osnovama ekonomske stabilnosti BiH, kao i prijetnje po globalnu sigurnost, a koje su štetne i po BiH te o svim prikupljenim podacima, kontinuirano i pravovremeno obavještavaju institucije u BiH.

Bez obzira na napade i pritiske, iz OSA-e je rečeno da će nastaviti odlučno, predano i profesionalno izvršavati zakonske dužnosti i zadatke te da će nastaviti suradnju sa svim tijelima u BiH s ciljem ustupanja obavještajno-sigurnosnih podataka, te asistirati u provođenju njihovih zakonskih nadležnosti.

Također, OSA će nastaviti surađivati s tužiteljstvom na svim razinama s ciljem obavještavanja o počinjenim kaznenim djelima ili preventivno obavještavati o namjerama da se izvrše kaznena djela, a u skladu sa zakonskim ovlastima, OSA će procijeniti potrebu obavještavanja javnosti o prijetnjama kojima je izložena BiH i njezini građani.

Podsjećamo, nekadašnji visoki dužnosnik Službe državne sigurnosti SFRJ Božidar Spasić izjavio je kako Obavještajno-sigurnosna agencija BiH za Tursku već godinama prisluškuje najviše srbijanske i hrvatske dužnosnike u regiji, točnije njih 300.

Kopirati
Drag cursor here to close