Visoko

OS BiH obilježile 50.000 komada malog i lakog naoružanja

Proces obilježavanja naoružanja provode pripadnici jedinica Glavne logističke baze i Bojne logističke podrške Komande logistike na lokacijama OS BiH u Banjoj Luci, Čapljini, Visokom i Živinicama.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2020. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Glavne logističke baze i Bataljona logističke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u srijedu 19. kolovoza 2020. godine na lokaciji OS BiH u Visokom obilježili su pedesettisućiti komad malog naoružanja, u sklopu projekta koji se obavlja uz podršku organizacije "The Halo Trust".

Simboličnom događaju prisustvovali su direktor organizacije "The Halo Trust" Alexander Maier, specijalni savjetnik za municiju i naoružanje EUFOR-a brigadir Martin Trachsler i izvršni oficir glavne logostičke baze OS BiH major Ismet Patković, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Provedba projekta obilježavanja malog i lakog naoružanja u posjedu Ministarstva obrane BiH otpočela je u studenom 2018. godine uz potporu organizacije "The Halo Trust". Proces obilježavanja naoružanja provode pripadnici jedinica Glavne logističke baze i Bojne logističke podrške Komande logistike na lokacijama OS BiH u Banjoj Luci, Čapljini, Visokom i Živinicama.

Nabavkom četvrte mašine za tačkasto obilježavanje, koja je instalirana u Visokom, proces obilježavanja je znatno ubrzan, čime će se realizirati zacrtani plan obilježavanja malog i lakog naoružanja i prije predviđenog roka do kraja 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close