Svečana zakletva

Oružane snage dobile 145 novih vojnika

Svečanu zakletvu položilo 145 pripadnika 19. klase OSBiH
Vijesti / Flash | 29. 12. 2017. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Centru za osnovnu obuku u Pazariću zakletvu je položilo i svoj prvi Ugovor o vojnoj službi potpisalo 145 kandidatkinja i kandidata, koji su uspješno završili osnovnu vojničku obuku u ovom Centru.

Potpisivanje ugovora i polaganje zakletve novim vojnicima su čestitali i prisutnima se obratili zamjenik načelnika Zajedničkog stožera za operacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) generalbojnik Mirko Tepšić i zapovjednik Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić.

Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera za operacije OSBiH generalbojnik Mirko Tepšić je novim vojnicima zaželio dobrodošlicu u OS BiH te kazao da od njih očekuje da rade na svom usavršavanju, usvajanju NATO standarda, jačanju osobnih i kapaciteta OS BiH, jer "samo spremni, dobro obučeni i opremljeni skupa sa ostalim pripadnicima OS BiH mogu ispuniti uslove za zacrtani put ka NATO-u".

Foto: Ministarstvo obrane BiH / Polaganje zakletve

Zapovjednik COO pukovnik Jasmin Ganić je u obraćanju novim vojnicima OS BiH istaknuo da je jedan od ciljeva njihove obuke bio transformacija civilnih osoba u tehnički i taktički osposobljene vojnike koji shvaćaju važnost timskog rada i koji su spremni preuzeti sve obaveze i dužnosti pripadnika OS BiH.

Naglasio je da vojnički život zahtijeva velike napore i odricanja, ali da ne zaborave da je vojni poziv "jedan od najčasnijih zanimanja i predstavlja neprocjenjivo životno iskustvo".

Pohvaljeni su i kandidati koji su postigli najbolje rezultate na obuci: Novalić Belmin, Dabić Stefan, Franjić Petar i Ristanović Cvijeta.

Na svečanosti su, između ostalih, bili prisutni i vojni povjerenik Boško Šiljegović, načelnik Stožera EUFOR-a brigadni general József Szpisják, zamjenik zapovjednika, Zapovjednik za podršku OSBiH brigadni general Marko Stojčić, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH brigadni general Mirsad Ahmić, predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, kao i članovi obitelji, rodbina i prijatelji mladih vojnika, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close