Radna posjeta

Oružane snage BiH u Hrvatskoj: Mogućnost bolje suradnje u školovanju kadrova

Uz najviše vojne počasti generalpukovnika Mašovića dočekao je načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2018. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OS BIH / OS BiH u posjeti OS RH

Načelnik Zajedničkog stožer Oružanih snaga BiH (OS BiH) generalpukovnik Senad Mašović predvodio je izaslanstvo OS BiH koje je od 1. i 2. listopada boravila u službenoj posjeti Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske (OS RH), priopćeno je iz OS BiH. 

Uz najviše vojne počasti generalpukovnika Mašovića dočekao je načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Na sastanku sa visokom vojni izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske, razgovaralo se o suradnji oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posebno u oblasti školovanja i obuke. Razmatrane su i mogućnosti njezina unaprijeđena i razvijanja u sljedećem razdoblju.

Tijekom bilateralnog vojnog susreta naročita pozornost posvećena je temama koje se odnose na sigurnosno stanje u regiji, kao i na razvoj regionalne suradnje u multinacionalnim inicijativama. Također, razmijenjena su iskustva o projektima razvoja i modernizacije oružanih snaga dvije zemlje.

Bila je ovo i prilika, navode, za razmjenu aktualnih informacija o stanju i težišnim aktivnostima oružanih snaga, kao i budućim zadacima i planovima.

Generalpukovnik Mašović sastao se i sa najvišim dužnosnicima Ministarstva obrane Republike Hrvatske. O bilateralnoj vojno-obrambenoj suradnji i sigurnosnoj situaciji u regiji razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem.  

Tijekom posjete, Mašović je obišao Hrvatsko vojno učilište, gdje se sastao sa pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su polaznici Ratne škole i Komandno-stožernog usavršavanja, te sa kadetima iz BiH polaznicima vojnih akademija Republike Hrvatske. 

U skladu sa Planom, izaslanstvo OS BiH je posjetilo i tvornicu HS Produkt u Karlovcu.

U sastavu izaslanstva Oružanih snaga BiH, pored načelnika ZS OS BiH generala Mašovića, bili su pukovnici Edin Fako, Nebojša Bošnjak i Predrag Visković, te vojni ataše BiH u Hrvatskoj pukovnik Siniša Ostojić, priopćeno je iz OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close