Kamp Lipa

Oružane snage BiH: Monitiranjem šatora pomažemo migrantima

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora, u četvrtak 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo sigurnosti BiH u propisanoj je proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH
Vijesti / Flash | 01. 01. 2021. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno odluci Predsjedništva BiH, u petak 1. siječnja 2020. godine Oružane snage Bosne i Hercegovine otpočele su montirati vojne šatore u migrantskom kampu „Lipa“, radi smještaja nezbrinutih migranata.

Postrojbe iz sastava Zapovjedništva logistike te 4., 5. i 6. pješačke brigade OS BiH, s lokacija Livno, Sarajevo, Kiseljak, Zenica, Bijeljina, Orašje, Dubrave, Bihać, Mahovljani i Banja Luka, s ukupno 40 vozila i više od 150 pripadnika, jutros u 5 sati otpočele su pokret prema području Bihaća i migrantskom kampu „Lipa“, koji je nedavno devastiran u požaru. Po dolasku na odredište, nešto prije 14 sati, pripadnici OS BiH otpočeli su postavljati vojne šatore za migrante, koje bi nakon montiranja trebali predati na upotrebu Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).  

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora, u četvrtak 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo sigurnosti BiH u propisanoj je proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovjedniku. Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo, a OS BiH pristupile izvršenju zadaće.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH. Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze, OS BiH se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje.


Kopirati
Drag cursor here to close